RCA online sau cum să nu mai amânăm încheierea unei asigurări auto

Calitatea noastră de cetățeni ne aduce de multe ori diverse obligații care fie ne demoralizează, fie ne duratează.

Ba chiar în unele cazuri după ce trecem peste demoralizarea inițială ajungem să fim și derutați de numărul de proceduri și drumuri pe care trebuie să le întreprindem pentru a ne îndeplinii obligațiile. Toate acestea nu reprezintă un factor însă, atunci când vine vorba de polița RCA, deoarece acaceasta poate fi încheiată ca asigurare online. Dacă sunteți în situația de a încheia o astfel de asigurare, dar începutul vi se pare intimidant, acest articol vine cu câteva detalii care vă pot fi de ajutor!

Pentru a completa cât mai eficient formularul, haideți să vedem ce date trebuie să avem la îndemână.

Pentru a completa un formular pentru asigurare online RCA veți avea nevoie de date privind înmatricularea vehiculului (starea și numărul mașinii). În continuare va trebui să introduceți seria șasiului, selectând categoria și subategoria potrivită pentru automobilul respectiv. Mai jos urmează alte date standard cum ar fi marca și modelul mașinii, precum și anul fabricației și seria cărții auto. Urmeză apoi câteva date tehnice privind modelul și numărul de cilindri, masa maximă și capacitatea cilindrică. În plus trebuie specificat și numărul de locuri, puterea dar și scopul în care va fi utilizat automobilul.

Formularul pentru asigurare online se încheie cu secțiunea destinată introducerii datelor dumneavoastră personale. Pe lângă date privitoare la emiterea permisului de conducere, aici va trebui menționat dacă automobilul este primit în leasing și dacă reprezentați o firmă/instituție. În final trebuie doar să precizați dacă mașina vă aparține.

Așadar, o asigurare online este o metodă lipsită de stres și de timp pierdut, prin care ne putem îndeplini eficient îndatorirea față de stat.