Simptomele incontinenței urinară

Incontinența urinară este o problemă comună în zilele de azi, și totodată este o problemă des întâlnită în cadrul femeilor dar și în cadrul bărbaților.Trebuie de menționat că incontinența urinară nu este o boală, ci este un simptom care afectează mulți oameni din lume, și care are efecte negative asupra vieții zi cu zi. Este des întâlnit acest simptom în cadrul persoanelor mai în vârstă, dar și în cadrul tinerilor, dar incontinența urinară se poate cauza din mai multe motive, iar cu evoluția medicinei s-au descoperit mai multe tipuri de incontinența urinară.

Simptomele și complicațiile sunt diferite. Cel mai des întâlnite simptome al unei incontinența urinară este scurgerea necontrolate al urinei, care pot apărea în timpul efectuării diferite tipuri de activități, și senzația de urina imediată fără avertisment prin care se manifestă pierderea imediată a urinei în cantitate mai mare sau mai mică. Există și simptome de disconfort la urinare, infecții urinare, și există riscul de depresie.
Vestea bună este că diagnosticarea a incontinenței urinară se poate efectua prin câteva teste simple, se poate trata în cele mai multe cazuri cu ușurință, dar fiecare tip de incontinența urinară necesită alt timp de tratament. Tratamentul incontinenței urinară depinde de gravitatea simptomului. Din fericire pentru acest simptom există metode și soluții simple de prevenție.

Dacă vă confruntați cu una dintre aceste simptome pentru un tratament benefic și folositor este recomandat să vă adresați farmacistului sau medicului specialist în domeniu în timp, pentru că netratarea simptomelor în timp real se poate agrava până când tratamentul și recuperarea va fi una mai complicată, cu o posibilitate mai mică de vindecare.
Incontinența urinară poate să fie doar o amintire neplăcută.