BINE AI VENIT LA HOTEL REDIU

Rediu Hotel & Restaurant Botosani

Atractii turistice, despre Rediu, camere si altele...

    Localizat in inima padurii din Botosani, Hotelul Rediu este oaza de liniste a fiecarui calator ce cauta cazare in Botosani si poposeste aici. Aerul curat, mireasma padurii si linistea locului fac din vacanta in Botosani o adevarata experienta de neuitat. Complexul Rediu pune la dispozitia clientilor sai 5 restaurante cu specific diferit, vorbim despre Restaurant Latin, Restaurant Stil, Restaurant Diamond, Restaurant Clasic si Restaurant Modern, cu o capacitate toatala de 1200 de locuri. Astfel, Rediu poate organiza evenimente de neuitat cum sunt nuntile, botezurile, zilele onomastice sau petrecerile ocazionale.

Cazare Botosani - Hotel Rediu → CAMERE

Camera Standard
Dubla sau Twin

Camera
Suite

Apartament
Rediu

Dotari camere hotel

 • IZOLARE FONICĂ
 • AER CONDITIONAT
 • VENTILATOR
 • USCATOR DE PAR
 • PAPUCI DE CASĂ
 • ARTICOLE DE TOALETĂ GRATUITE
 • BAIE PRIVATĂ
 • TV CU ECRAN PLAT
 • FIERBĂTOR ELECTRIC
 • BALCON
 • MINIBAR
 • ACCES LA EXECUTIVE LOUNGE

Camera dubla

Camera suite

Apartament

Sursa :  www.turistinfo.ro

Atractii turistice

Parcul Mihai Eminescu

Amenajat in 1869, acest parc mai pastreaza cativa arbori contemporani cu Mihai Eminescu care a poposit aici de mai multe ori mai ales in ultima parte a vietii sale.
In parc exista un mic lac artifical cu 2 poduri iar pe aleeile principale se gasesc statui cu busturile principalilor oameni de cultura botosaneni si un loc amenajat unde in trecut fanfara militara sustinea recitaluri.

Casa memoriala Nicolae Iorga

Cladirea originala, cu pereti din paianta, a fost demolata in 1965.

Cladirea actuala a suferit mai multe modificari in timp: acoperisul din tabla a fost inlocuit cu sindrila, stalpii din beton au fost inlocuiti cu stalpi din lemn (1967-1975). Reconstituire de epoca in primele doua incaperi locuite de familia Iorga (1876-1880).

Galeriile de Arta Plastica Stefan Luchian

Infiintate in anul 1981, aici sunt organizate temporar expozitii tematice, muzeale sau personale de arta plastica si decorativa.
Cuprind operele unor mari artisti plastici precum Stefan Luchian, P.R.Troteanu, Octav Bancila dar si a unor sculptori precum Iulia Onila sau Dan Covataru. Alaturi de acestea puteti intalni si tapiserii realizate de Ileana Balota, Cela Neamtu si Aspazia Burduja dar si lucrarile graficianei Ligiei Macovei.


Muzeul Botosani

Muzeul Judetean Botosani se afla in fostul palat Administrativ, construit intre  1906-1914. Fost palat al Prefecturii, cladirea a fost ridicara in perioada premergatoare primului razboi mondial dupa proiectul arhitectului Petre Antonescu.
Muzeul are urmatoarele sectii:
 Arheologie
 Istorie
Se remarca bogata colectie de ceramica pictata si figurine (zoomorfe si antropomorfe) apartinind culturii Cucuteni, arme, unelte, podoabe geto-dacice gasite la Stincesti, Cocorani, Lozna etc. cat si obiecte, documente, monede din timpul domnitorilor Alexandru cel Bun, Stefan cel Mare, Petru Rares.

Muzeul de Etnografie

Muzeul a fost infiintat in anul 1989. Intr-o vreme aici s-a pastrat arhiva orasului, apoi a fost sediul societatii muzicale Armonica.
Colectiile cuprind obiecte, din zona etnografica Botosani, privind ocupatiile (agricultura, cresterea animalelor, vanatoare, pescuit, albinarit) si mestesugurile traditionale (olarit), port popular din zona.

Manastirea Agafton

Situata langa padurea Agafton, biserica manastirii a fost ctitorita de sihastrul Agafton (1728 – 1748).
In 1921, aceasta biserica a fost distrusa de un incendiu, iar restaurarea s-a facut abia in 1957. In 1838 se incep lucrarile la o biserica noua, mare, construita din piatra.
Manastirea mai este importanta si prin faptul ca aici s-au calugarit matusile lui Mihai Eminescu, Fevronia si Olimpiada.

Manastirea Vorona

La 2 km. de soseaua ce leaga municipiul Botosani de comuna Liteni, jud. Suceava, este situata manastirea Vorona, veche ctitorie,  a fost alcatuit initial din patru biserici. Cea mai veche, construita pe la 1600, nu se mai pastreaza. 

Biserica Sf. Nicolae

Biserica Sf. Nicolae este una din ctitoriile lui Stefan cel Mare, ridicata in 1496. Biserica de stil trilobat, cu turla pe naos si acoperis fragmentat.

Manastirii i-au fost adugate in 1750, ziduri trainice din piatra si un turn de veghe, ce-i confera aspectele unei veritabile cetati. In partea de nord-vest a bisericii, odata cu aceasta a fost construit un puternic turn-clopotnita, unul din cele mai valoroase si bine conservate exemplare de acest gen din epoca respectiva.

Biserica Lipoveneasca

Actuala cladire a Bisericii Lipovenesti a fost inaltata in locul unei vechi capele din lemn, in anul 1853.
Biserica crestin ortodoxa de rit vechi are unele elemente comune celorlalte biserici ortodoxe, dar si o serie de particularitati. Elementul particular care din start apare la o biserica lipoveneasca este determinat de prezenta crucii cu opt extremitati.

Biserica Sfantu Gheorghe

Biserica a fost zidita de Doamna Elena Rares, sotia domnitorului Petru Rares in 1551.
Construita in plan triconc,  a fost realizata din piatra si caramida.

Rediu Hotel & Restaurant Botosani

Fie ca te afli intr-o calatorie de afaceri sau iti doresti o vacanta in Botosani, hotelul nostru te va intampina cu o atmosfera primitoare si  relaxanta.

Informatii de contact

Locatie